Man danser da på Vinyl

Man danser da på Vinyl...

Grafisk design, Tekst, koncept og PR.

Kunde: PVC Informationsrådet/PVCMed Alliance

Dato: 4 December, 2015

Type: B2B, PR, Strategi, Visuel ID

I virkeligheden handler det om, at vinyl og supersygehusene er et oplagt match. Vinyl sikrer god hygiejne, sætter mennesker i centrum og giver arkitekterne frie rammer. Den fortælling har vi nu fortalt i ”Vinyl i supersygehusene”.

I de kommende år bygger regionerne nye supersygehuse over hele landet. De massive investeringer i sygehusbyggerierne skal resultere i fysiske rammer, der effektiviserer og øger kvaliteten af patientbehandlingen. Supersygehusenes arkitektur skal sikre, at æstetik, funktionalitet, totaløkonomi og ikke mindst krav til hygiejne går op i en højere enhed. Da vinyl er formbart, slidstærkt, rengøringsvenligt og resistent over for bakterier, giver det god mening at anvende vinyl i de kommende supersygehuse.

Holdningen til vinyl er præget af en lang række fordomme, som stammer fra dengang vinyl var et helt andet produkt end i dag. PVC Informationsrådet ønskede derfor at få fortalt en helt ny historie om vinyl, som i højere grad fokuserede på vinylens kvaliteter som et æstetisk, hygiejnemæssigt, økonomisk og bæredygtigt belægningsmateriale.

Som første led i denne proces udviklede vi bogen ”Vinyl i supersygehusene” i tæt samarbejde med PVC Informationsrådet. Bogen retter sig mod projektansvarlige, arkitekter og rådgivere og giver et dybere indblik i vinylens mange anvendelsesmuligheder samt inspiration til, hvordan vinyl på bedste vis kan integreres i Danmarks kommende supersygehuse.

Bogen er fyldt med eksempler på, hvordan vinylbelægninger rundt omkring i verden har bidraget med hygiejniske, æstetiske, økonomiske og ikke mindst miljømæssige fordele i hospitalsmiljøer og fremhæver vinylen som et materiale, der positivt kan bidrage til at understøtte målsætningerne i de nye sundhedsbyggerier.

Factor X Adman står bag det grafiske layout og al redaktionelt indhold i ”Vinyl i supersygehusene” og har ligeledes forestået udvikling og eksekvering af PR-strategien, der formidler udgivelsen blandt interessenter. Desuden har vi gennemført en kvalitativ online analyse blandt ansvarlige nøglepersoner for de igangværende sygehusbyggerier.

Bogen har fået så stor opmærksomhed i branchen, at den nu skal versioneres og udgives i flere andre europæiske lande.

“The benefit of this brochure is indeed the fact that it promotes PVC uses but also because is not a ‘simple’ communication exercise. It is a perfect example of an ‘advocacy communication’ which takes benefit of PVCMed and VinylPlus and hence takes the value of partnerships! In my opinion VinylPlus Communication Committee should think about developing such type of brochures in the future.”
Brigttte Dero, CEO PVCMed Alliance

Man kan sige meget om vinyl – så det gjorde vi

Man kan sige meget om vinyl – så det gjorde vi

Skab en fortælling, der nøgternt forklarer, hvorfor det giver god mening at anvende vinyl i sygehusbyggerier. Udvikl og gennemfør en PR-Strategi rettet mod relevante interessenter.

”Vinyl i supersygehusene”

”Vinyl i supersygehusene”

”Vinyl i supersygehusene” og alle relaterede indsatser er udviklet i tæt samarbejde med PVC Informationsrådet. Første step er en 52 sider lang bog. Efterfølgende udgives bogen internationalt og der udvikles danske og internationale websites med fokus på vinyl som belægningsmateriale.

En ny fortælling om vinyl

En ny fortælling om vinyl

Vi har skabt en ny fortælling om vinyl i form af en rigt illustreret bog med tilknyttet website, der i layout og tekst er målrettet beslutningstagere for de kommende års sygehusprojekter. En effektiv PR-indsats har sikret udgivelsen spalteplads i landets toneangivende byggemedier.

PVC fortællingen på video

Vi har også produceret en video om PVC i sygehuse, som let og overskueligt fortæller, hvor anvendelig PVC er, både når det gælder hygiejne, miljø og økonomi - se selv: