Danfoss – Ventiler i 3D

Danfoss – Ventiler i 3D

Kunde: Danfoss

Dato: 2016

Type: Udvikling af 3D konfigurator

Se løsningen her: Danfoss ICF Tool

Hvad gør man, når man har et produkt, alle gerne vil se, men som man ikke lige stopper i kufferten og tager med på verdensturné?

Når produktet i dette tilfælde er en valve station til industriel køling – en sofistikeret messingkomponent, der kan erstatte en hel stribe af ventiler i et køleanlæg med én enhed, men som vejer op mod firs kilo eller mere?

Man beder os om at udvikle en digital præsentation, som sælgerne kan have liggende på deres 600 gram tunge iPad.
Se den færdige løsning på www.danfoss.com

Fra stort og tungt til småt og digitalt

Fra stort og tungt til småt og digitalt

Danfoss Industrial Refrigeration har i de senere år haft stor succes med deres ICF Flexline® valve stations – ventilhuse med plads til diverse funktionsmoduler, som bruges i industrielle køleanlæg. Her bruger man en lang række forskellige kontrolventiler, måleventiler og reguleringsventiler, og ofte sidder de på række i en kølestreng.

De er store, tunge og optager en masse plads, og for hver ny funktion skal der svejses og tilpasses – alt sammen noget, der svækker kølestrengen og gør anlæggene unødigt komplicerede. Danfoss’ valve stations er tomme ventilhuse, der kan udstyres med diverse funktionsmoduler, hvilket gør det hurtigere at ændre på et køleanlægs opbygning og reducerer både vægt og antallet af svejsninger.

ICF Konfigurator til iPad

ICF Konfigurator til iPad

Successen er så stor, at Danfoss efterhånden har et meget stort program af denne type ventiler i alverdens størrelser. De største er endog meget store – alt for store til at en sælger kan proppe dem i kufferten og tage dem med ud til en kunde.

Derfor bad Danfoss os om at finde på en måde at præsentere ventilhusene digitalt, således at kunden selv kan vælge mellem forskellige konfigurationer og se, hvordan det færdige resultat tager sig ud.

I værktøjet kan man vælge mellem de to største modeller af ICF Flexline valve stations: DIN 50 og DIN 65. Når man har valgt funktionsmodul, kan man derefter rotere den færdige ventilstation og betragte den fra alle sider.

Prøv selv værktøjet her: www.danfoss.com/ICF-TOOL