Arkitektkonkurrencer

Grafisk design, Print media, Tekst, koncept og PR.

Kunde: Akademisk Arkitektforening, Realdania

Dato: 2014

Type: Koncept, grafisk design

Skab programmer for arkitektkonkurrencer, der klart formilder konkurrenceudskriverens intentioner i et format og udtryk, der appellerer til arkitektvirksomheder og deres samarbejdspartnere.

Arkitektkonkurrenceprogrammer udvikles i tæt samarbejde med konkurrenceudskriver og konkurrencesekretariat. Vi går altid i dialog med interessenterne for i fællesskab at finde den bedste løsning og et unikt udtryk.

Vi bygger bro mellem byrum og arkitekt

Vi bygger bro mellem byrum og arkitekt

Man kan ikke lave en omelet uden at knuse et æg. Det samme gælder udviklingen af nye byrum og bygninger, hvor man først må igennem en periode med byggepladsrod og dertil hørende ufremkommelighed, inden man kan nyde frugterne af arkitekternes arbejde. Hos FXA udvikler vi løbende konkurrenceprogrammer, som frigør arkitekternes kreativitet.

Vejen til gode konkurrencer

Vejen til gode konkurrencer

Et godt konkurrenceprogram er resultatet af flere måneders intensivt arbejde, hvor konkurrenceudskriveren/bygherren har fundet frem til de behov og funktioner, arkitekturen skal opfylde. Selve formidlingen af bygherrens ønsker har stor betydning for kvaliteten af de indleverede forslag. Er det let at afkode teksten? Er materialet indbydende? Er det klart, hvad der er ufravigelige krav, og hvad der blot er ønskværdigt? Når man kommunikerer med en visuelt orienteret faggruppe, er det grafiske udtryk alfa og omega.

Fra byggerod til byrum

Fra byggerod til byrum

Vi udvikler og designer konkurrenceprogrammer, så arkitekter og deres sam­arbejds­partnere inspireres til at yde deres bedste. Vi har blandt designet konkurrenceprogrammer for konkurrencer som ”Købmagergade, Hausers Plads og Kultorvet”, ”Kvæsthusbroen” og ”Byudvikling ved Fasanvej Station”. Vi er overbeviste om, at et godt konkurrenceprogram resulterer i gode konkurrenceforslag – så må vi efterfølgende finde os i byggerod og omveje for en periode.